“SVE JE PREMOSTIVO” Mostar će prigodnim programom obilježiti slanje finalne knjige u aplikaciji za EPK 2024

Grad Mostar, finalist u izboru za Europsku prijestolnicu kulture 2024 godine,  u petak i subotu 23.8. i  24.8.2019.  prigodnim programima obilježit će slanje finalne knjige u sjedište Europske komisije koja  krajem rujna ove godine donosi odluku o tome koji će grad ponijeti ovu prestižnu titulu 2024. godine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Slogan naše kandidature je „Sve je premostivo“. Mi smo obnovili  u ratu porušene mostarske mostove ali pred nama je još uvijek nedovršen proces izgradnje onog najvažnijeg mosta  koji povezuje i spaja građane i gradske strukture, mosta koji premošćuje naše društvene, etničke, kulturne i političke razlike“, stoji u priopćenju za javnost kojega zajednićki potpisuju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i članovi „Tima 2024“.

Naglašavaju da je ovaj slogan  izraz njihovog  dubokog uvjerenja ali i jake odlučnosti da sebi i drugima na vlastitom primjeru pokažu kako se „sve može premostiti“, nadvladati, nadići, pa i duboke ratne traume i podjele.

„Smatramo kako je najbolji način  integracije  uvažavanje svih naših različitosti i njihovo povezivanje i da je to najvažnija kulturna infrastruktura koja je dovoljno jaka i složena da može prihvatiti i nositi sve bitne kulturne specifičnosti interkulturnoga grada“ priopćeno je.

Istaknuli su da je gradska administracija pružila svu moguću podršku mostarskim umjetnicima kako ne bi propustili povijesnu priliku koja im je pružena.

„Mostarski umjetnici i kreativci kroz Forum 2024 prepoznali su ovaj projekt kao povijesnu priliku  koju Mostar ne smije  propustiti a gradska administracija je pružila svu potrebnu podršku kako bi ovaj cilj učinili dostižnim. Naslov europske prijestolnice kulture  snažna je alatka za društvenu transformaciju i integraciju, te ubrzanu reurbanizaciju Mostara i njegovih građana pa je ovaj projekt dobio nepodijeljenu podršku u svim segmentima društva pa i suglasnost mostarskih političkih stranaka kao i viših instanci vlasti u BiH“, priopćeno je.

Naglašavaju kako je vidljiva i nemjerljiva potpora koju ovom projektu od samog početka daju mostarski novinari koji su prepoznali veličinu okvira projekta europske prijestolnice kulture koji svakom gradu koji ponese ovu titulu daje neslućene mogućnosti razvoja i promjene koju svi želimo.

Gradonačelnik Bešlić i Tim 2024 pozivaju na svečanost kojom će  obilježiti službenu  predaju finalne  knjige Mostar2024.

Petak 23.8. 2019.

19:30 sati : Svečanost obilježavanja predaje finalne prijavne knjige Mostara u kandidaturi za EPK 2024. ( Gradska vijećnica)

Obraćanje gradonačelnika

Prezentacija projekta Mostar 2024

Prikazivanje filma kandidature „Sve je premostivo“ – produkcija Bonk studio

Koktel

21:00 sati : Old Town Street Fest

Subota 24. 9. 2019.

13:00 sati : Red Bull Cliff Diving

20:00 sati : Projekcija filma „ U potrazi za snom“ – redatelja Mladena Mitrovića ( Dio UNESCO programa Dijalog za budućnost)

Centar za kulturu Mostar ul. Rade Bitange 13

Napomena: Na sve kulturne sadržaje ulaz je besplatan

/HMS/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SNSD

DODIK: Pisat ću Donaldu Trumpu, organizirat ćemo prosvjed pred OHR-om

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas nakon proširene sjednice Izvršnog odbora ove stranke da očekuje da će kroz parlamentarnu proceduru u prvoj polovini...