Sve vijesti

HNK Mostar

U srijedu predstava HNK Mostar: Ljepotica iz Leenanea

Na Maloj sceni HNK Mostar, u srijedu 11.6.2014. godine u 20 sati, bit će odigrana predstava „Ljepotica iz Leenanea“ autora Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića, prenosi Hercegovina.info.

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor – Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.

Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.
Scenograf predstave je Matko Vekić, kostimografkinja Mirta Vekić a autor glazbe je Andrijan Zovko.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice te e-mailom: hnkmos@gmail.com.

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike.studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave./HMS/

 

Najnovije

DOMINISTAR VANJSKIH POSLOVA

BRKIĆ: Zakon o vanjskim pslovima smanjit će samovolju pojedinaca koji zlorabe međunarodne platforme

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić smatra da će predloženi zakon o vanjskim poslovima BiH služiti bh. institucijama i smanjiti samovolju...