Sutra počinje Drugi međunarodni Posavski likovni simpozij PULS u Garevcu

Od 14. do 21. srpnja 2019, u Garevcu kod Modriče, Napretkova zaklada Otvorena kuća organizira drugi po redu međunarodni Posavski umjetnički likovni simpozij – PULS. Međunarodni simpozij PULS istražuje, bilježi i afirmira ono što je relevantno u suvremenoj hrvatskoj vizualnoj umjetnosti na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U danima koji slijede umjetnici će stvarati nova umjetnička djela, a tijekom pauza raspravljat će se o umjetnosti, kroz kolokvije i neformalna druženja.

I ove je godine Otvorena kuća u Garevcu domaćin renomiranim umjetnicima, akademskim slikarima i kiparima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na ovogodišnjem PULS-u sudjeluju: Ana Filipović (Mostar), Vilim Parić (Mostar), Dalibor Nikolić (Mostar), Ivan Perak (Dubrovnik), Miroslav Šetka (Zenica), Mato Andrić (Petrinja), Anto Kajinić (Zagreb), Josip Mijić (Split), Marko Šošić (Vinkovci).

Umjetnička djela nastala na prošlogodišnjem PULS-u ove će godine biti predstavljena publici u Vinkovcima, Zagrebu, Sarajevu i Banjaluci. Prva takva izložba planirana je za 20. srpnja u Vinkovcima.

Pokrovitelj međunarodnog Posavskog umjetničkog likovnog simpozija PULS u Garevcu je Hrvatsko kulturno društvo Napredak./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HRVATSKA

Muškarac kod Đurđevaca poginuo u vozilu bez registracijskih oznaka

U prometnoj nesreći u naselju Sirova Katalena, u sastavu Grada Đurđevca, u subotu popodne poginuo je muškarac, izvijestila je koprivničko-križevačka policija.Prometna nesreća...