ZAGREB

Susreli se Plenković i Kavazović, evo o čemu su razgovarali

Danas su se u Banskim dvorima u Zagrebu sastali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, te je istaknuto pozitivno iskustvo Islamske zajednice u Hrvatskoj, koja je organski dio Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u smislu prava i sloboda njenih članova.

Raniji susret Plenkovića i Kavazovića održan je u Sarajevu 2016. godine. I tada je naglašeno da je Islamska zajednica u BiH otvorena za suradnju sa svim crkvama i vjerskim zajednicama u BiH. Također, tada je iskazano i očekivanje da svi politički predstavnici naroda i građana u BiH trebaju naći rješenja za pitanja koja zabrinjavaju građane Bosne i Hercegovine.

U delegaciji Islamske zajednice koju je predvodio reis Kavazović, bili su i muftija zagrebački Aziz-ef. Hasanović, predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Safet Softić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Mirza Šabić i direktor Uprave za vanjske poslove Rijaseta Razim Čolić.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sastanku su nazočili Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Marko Milić, glasnogovornik Vlade, Zvonko Kusić, posebni savjetnik predsjednika Vlade i Šime Jerčić, ravnatelj Ureda Povjerenstva za odnose s vjerskim zajednicama Vlade./Fena/HMS/

1 COMMENT

  1. Kavazovic je bio organizator izbora Komšića, a sada je dosao u Hrvatsku motivirati muslimane da se izjasnjavaju kao Bosnjaci. Da nabacim i jednu temu novinarima – u Sisku se ljudi pitaju od kuda muslimanima kojih ima dosta u Sisku novci da tako lako kupuju stanove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

“KOMPAS” I “FOKUS”

Vasilj i Gudelj autori dviju novih političkih emisija RTV Herceg Bosne

Rupa nastala nedostatkom kanala u sklopu Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku ogromna je. RTV Herceg Bosna pokušava nadoknaditi taj nedostatak za Hrvate u...