RAZBOJNIŠTVO U SANSKOM MOSTU

Supružnike držali vezane više od sedam sati

Prava drama odigrala se u noći sa petka na subotu, nakon što su nepoznati razbojnici upali u kuću jednog imućnog Sanjanina i vlasnika firme, javljaju sarajevski mediji.

Pljačkaši su tražili novac te su vezali i mučili vlasnika firme, kao i njegovu suprugu.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona potvrđeno je portalu Avaza da su pljačkaši na vrata banuli oko 1.30 sati. Drama je okončana tek jutros oko devet sati. Drugim riječima, supružnici su bili izloženi neviđenom teroru oko sedam i pol sati.

“U naselju Horozovići nepoznati počinitelji ili više njih došli su na kućna vrata obitelji Horozović i izvršili su razbojništvo nad bračnim parom koji su svezali. Prema našim informacijama, to se dogodilo jutros u 1.30 sati. Jutros u devet sati pronašao ih je svezane njihov radnik. Jedno od supružnika je zbog ozlijeda prevezeno u Urgentni centar u Banjaluci, gdje je hospitaliziran. Otišla je uviđajna ekipa iz PS Sanski Most. U tijeku su uviđajne radnje”, rekao je za portal Avaza Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a USK.

Avaz neslužbeno saznaje da je supruga bila u svjesnom stanju. Upravo je ona, prema saznanjima, uspjela dati ulazne podatke istražiteljima, koji tragaju za razbojnicima, dok je njezinu suprugu prelomljena ruka./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...