OBRAT NA SUĐENJU

Sulejman Ljubović priznao krivicu za ubojstvo supruge: Bio bih mrtav da to nisam uradio, natjeran sam

U nastavku suđenja Sulejmanu Ljuboviću optuženom za ubojstvo supruge Suade u obiteljskoj kući na Podrhrastovima, došlo je do iznenadnog obrata. 

Umjesto saslušanja dvoje vještaka, branitelj optuženog, sarajevski odvjetnik Zlatko Ibrišimović najavio je da Ljubović želi priznati krivicu za ubojstvo.

Uslijedilo je nerazumljivo objašnjenje Ljubovića.

– Priznajem da sam to uradio, ja sam i ranije to priznao, ali ću se izjasniti zbog koga sam to uradio i zašto. Ja bih bio mrtav da nisam to uradio. Postoji glavni krivac. Natjeran sam – kazao je optuženi Sulejman Ljubović, piše Dnevni Avaz.

Optuženi se tereti da je 14. prosinca prošle godine, u vremenskom periodu od 10 do 10:55 sati, u obiteljskoj kući na području Opštine Centar Sarajevo, nakon kraće verbalne rasprave sa svojom suprugom, uzeo čekić  te joj nanio 39 rana u predjelu glave, zatim udarcima nožem  zadao 13 ubodnih rana, usljed čega je kod žene nastupila smrt na licu mjesta. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...