Suđenje za ratni zločin nad Hrvatima u Trusini: Odbijen Ališpagin zahtjev za izuzeće sutkinje

Sud BiH odbio je zahtjev Obrane Zulfikara Ališpage, optuženog za zločine u Trusini kod Konjica, za izuzeće predsjedateljice Sudskog vijeća Željke Marenić zbog nepoštivanja načela nepristranosti, potvrđeno je za Detektor.

Iz Suda su naveli da je na Općoj sjednici doneseno rješenje kojim se zahtjev Ališpagine Odbrane za izuzeće predsjedateljice Vijeća Željke Marenić odbija kao neosnovan.

Na zadnjem ročištu u ovom predmetu Obrana Ališpage je obrazložila razloge zbog kojeg bi sutkinja Marenić trebala biti izuzeta iz ovog postupka, između ostalog, izražavajući sumnju u njenu nepristranost i navodeći kako smatraju da je ona već “osudila” njihovog branjenika.

Ališpagu, bivšeg zapovjednika Specijalnog odreda za posebne namjene “Zulfikar” Armije Bosne i Hercegovine, Tužiteljstvo tereti da je propustio poduzeti mjere na kažnjavanju podčinjenih zbog ubojstava 18 civila i četiri pripadnika Hrvatskog vijeća obrane počinjenih u napadu na Trusinu 16. travnja 1993. godine.

Postupak protiv Ališpage je, zbog njegovog zdravstvenog stanja, 2014. razdvojen u odnosu na ostale u predmetu, koji je pravomoćno okončan 2017. godine.

Sljedeće ročište bit će naknadno zakazano./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img