Hrvatski Medijski Servis

SUD ODBIO ŽALBU I POTVRDIO: Perkoviću i Mustaču doživotni zatvor zbog ubojstva Đurekovića

Zdravko Mustač i Josip Perković / Foto: REUTERS

Njemački vrhovni sud u Karlsruheu odbacio je tužbu obrane na presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču koje je zbog ubojstva hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića u kolovozu 2016. Vrhovni zemaljski sud u Muenchenu osudio na doživotnu kaznu zatvora, neslužbeno saznaje Hina u ponedjeljak iz njemačkih pravosudnih krugova.

„Revizija koja se zasniva na pritužbama u vezi materijalnih dokaza i tijeka procesa nije osnovana“, stoji u odluci Vrhovnog suda koja je donesena još 2. svibnja ove godine.

Njemački odvjetnik Josipa Perkovića Richard Beyer nije Hini mogao potvrditi odluku Vrhovnog suda jer ju njegov ured još nije zaprimio poštom.

Vrhovni zemaljski sud u Muenchenu Josipa Perkovića i Zdravka Mustača osudio je u kolovozu 2016. na doživotnu zatvorsku kaznu zbog odgovornosti za ubojstvo Stjepana Đurekovića kojeg su u srpnju 1983. u Wolfratshausenu pored Muenchena ubili zasad nepoznati počinitelji.

Tijekom suđenja je dokazano kako su Josip Perković i Zdravko Mustač, kao odgovorni djelatnici Jugoslavenske službe sigurnosti organizirali i stoga odgovorni za Đurekovićevo ubojstvo./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte