Hrvatski Medijski Servis

SUD BIH Ukinuta presuda Mili Puljiću, uvažena žalba Tužiteljstva BiH

Vijeće Odjela I za ratne zločine Žalbenog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine ukinulo je oslobađajuću prvostupanjsku presudu Mili Puljiću za ratne zločine u Mostaru.

Kako je priopćeno, uvažena je žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine te se presuda Suda 16. svibnja 2018. godine ukida i određuje održavanje pretresa pred vijećem Žalbenim odjeljenja Suda BiH.

Protiv prvostupanjske presude, kojom je optuženi Mile Puljić oslobođen od optužbe, žalbu je blagovremeno izjavilo Tužiteljstvo BiH i to zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, povrede kaznenog zakona, pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da vijeće Žalbenog odjeljenja uvaži žalbu, te preinači pobijanu presudu na način da optuženog oglasi krivim, ili da ukine prvostupanjsku presudu i odredi održavanje pretresa pred ovim vijećem.

Odvjetnici optuženog dostavili su blagovremeno odgovor na žalbu Tužiteljstvu BiH, s prijedlogom da Sud navedenu žalbu odbije kao neosnovanu, te potvrdi prvostupanjsku presudu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte