SUD BiH Radončiću će biti isplaćena naknada za sudske troškove u iznosu od 24.025,95 KM

Sud Bosne i Hercegovine, na zahtjev odvjetnika Asima Crnalića, donio je rješenje o naknadi troškova kaznenog postupka oslobođenom od optužbe Fahrudinu Radončiću, odnosno da mu se iz proračuna BiH ima isplatiti 24.025,95 KM.

Nakon ovoga, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanesene duševne boli, navedeno je u objavi na privatnom Instagram profilu lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, prenosi Avaz.ba.

– Međutim, ovo je mala satisfakcija za harangu, atmosferu linča i političko orgijanje kroz koje se prolazilo. Stoga je ovoj zemlji potreban zakon po kojem će financijske posljedice zbog politički motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužitelji, a ne građani, odnosno proračun BiH – napisao je Radončić.

Iz SBB-a su se oglasili priopćenjem u kojem su precizirali kome se sve i koliki iznosi trebaju isplatiti kao naknada odštete.

– Ako se ima u vidu da je gospođa Šahman već dobila naknadu od 26.500 KM, gospodin Dautbašić od 30.854 KM, Radončić 24.025,95 KM, a sličan iznos dobit će i gospodin Zijad Hadžijahić, te kada se dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina tisuća KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja – priopćili su iz SBB-a.

SBB još jednom potencira važnost vladavine prava i onemogućavanje povratka na stanje kada su se optužnice pisale u obiteljskim i stranačkim prostorijama, dodaje se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEVLADINE ORGANIZACIJE U SRBIJI

Brojni dokazi da je huligane instruirao Vučićev represivni aparat

Sedam organizacija civilnog društva osudilo je "policijski teror" nad građanima Beograda i Novog Sada tijekom prosvjeda, i ukazalo da "postoji bezbroj dokaza da je...