OSUMNJIČEN U AFERI "RESPIRATORI"

Sud BiH odredio mjere zabrane Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva BiH da direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku budu određene mjere zabrane, potvrdio je Srni glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Tužiteljstvo BiH predložilo je da Zolaku bude određeno 30 dana zabrane kontaktiranja s određenim osobama u agenciji kojom rukovodi.

Tužitelji Mirza Hukeljić i Džermin Pašić tvrde da je Zolak zloupotrijebio položaj, poduzeću “Srebrena malina” vlasnika Fikreta Hodžića dozvolio upis u registar veletrgovaca medicinskom opremom iako nije ispunjavalo osnovne uvjete, a potom, nakon intervencije iz kabineta premijera Federacije BiH Fadila Novalića, izdao dozvolu za uvoz spornih respiratora, i to 21 dan nakon što su Hodžić i suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak potpisali kupoprodajni ugovor.

“Većina uvjeta nije ispunjena da Srebrena malina osigura sigurnost kvaliteta skladištenja respiratora. To što je rađeno slično je kao kada bi nekom doktoru rekli da donese diplomu, a on donio potvrdu da je upisao fakultet. Inspektori Agencije nisu se uvjerili na kom mjestu će biti skladišteni respiratori”, naglasili su oni.

Zolakova odvjetnica Senka Nožica rekla je da je situacija izazvana koronavirusom zahtijevala žurno reagiranje, te ocijenila da za donošenje mjera zabrane nema razloga.

“Smatramo da u radnjama Zolaka nema kaznenog djela, pa mu se ne mogu izreći nikakve mjere. To je sve što mogu reći, jer sve ostalo bi se smatralo pritiskom na rad Tužiteljstva”, navela je Nožica./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ONI SU "POVUKLI" GLASOVE

Evo koje su kandidate birači u Hrvatskoj najviše preferirali

Preferencijalni glasovi na nedjeljnim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u većini su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama, no dio kandidata u Sabor će...