Hrvatski Medijski Servis

Studijsko putovanje i nastavak suradnje HKD Napredak i podružnice u Kotoru

Protekla četiri dana prof. dr. sc. Vanda Babić sa Sveučilišta u Zadru boravila je sa studentima kroatistike u studijskom posjetu Boki kotorskoj i Cetinju. Ovo studijsko putovanje je organizirano zahvaljujući Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Sveučilištu Zadar i Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore. Prof. Babić se osvrnula na posjet Cetinju i susretu s veleposlanikom Republike Hrvatske Veselkom Grubišićem. Pored Cetinja, obišli su Herceg Novi, Budvu i Kotor.

Danas su gosti iz Zadra posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, gdje su se sastali s predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem, koji im je ukratko približio rad hrvatske zajednice u Crnoj Gori, probleme s kojima se susreću te težnju za očuvanjem jezika, kulture i identiteta na ovim prostorima, piše RadioDux.me.

S prof. Vandom Babić, Vijeće je posjetio i Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD „Napredak“ iz Mostara. Također, ovom prigodom uručio je don Ivu Ćoriću prigodne knjige za HKD „Napredak“ iz Kotora, što je još jedan dokaz dobre suradnje između ovih društava.

Prof. Vanda Babić se za naš Radio osvrnula na nedavni posjet Australiji, promociji njezine knjige, koja nas očekuje u utorak u Zagrebu te projekte koje planira realizirati u narednom periodu.

Naravno, studenti se vraćaju s predivnim dojmovima o Boki. U audio zapisu poslušajte prof. Vandu Babić, gospodina Landeku te dojmove studenata./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte