MOSTAR

Studentima predstavljeni sezonski poslovi u Hrvatskoj

Na Sveučilištu u Mostaru u petak je organiziran Sajam poslova 2023. koji ima za cilj povezati mostarske studente s poslodavcima i olakšati im pronalazak sezonskog posla.

Sajam se već četvrti put održava u Mostaru u organizaciji Studenstkog zbora Sveučilišta u Mostaru i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), a ove godine ima veći broj izlagača te je proširen i na srednje škole, ali i sve ostale zainteresirane mlade osobe.

Predstavnik Hrvatske gospodarske komore Split Joze Tomaš istaknuo je kako je ovo već tradicionalna akcija koja se organizira s njihovim najvećim poduzetnicima iz Dalmacije koji zapošljavaju najveći broj radnika u turizmu, javlja Fena.

Mi ovdje predstavljamo i druge grane i sektore. Tu je i trgovina, graditeljstvo i drugo. Ovo je upravo prilika našim studentima kako se mogu nametnuti na zahtjevnom tržištu rada. Također, ovo je njihov prvi susret s poduzetnicima gdje će izgraditi i izbrusiti svoje vještine i kompetencije vezano za pregovore, ocijenio je Tomaš.

Dosadašnjim sajmovima su, kako kaže, jako zadovoljni i zbog toga i nastavljaju ovu tradiciju.

I jedan student koji će od ovoga nešto naučiti je vrijedilo truda, energije i vremena, poručio je.

Glasnogovornik Studentskog zbora SUM-a Ante Pejar kazao je kako su na ovogodišnji sajam pozvane i sve srednje škole iz Hercegovine te da je Sajam proširen i sudjelovanjem većeg broja poslodavaca.

S nama je više od 60 poslodavaca. Ovaj sajam je jedan od naših važnijih strateških projekata zato što izravno povezujemo naše studente s potencijalnim poslodavcima. Ove godine s nama su predstavnici Hrvatske gospodarske komore iz Splita, Dubrovnika i Šibenika, a to su središta županija koja okupljaju sve poslodavce koji su u potrazi za radnom snagom. Svi poslovi su većinom sezonskog karaktera tako da će studenti dobiti priliku da rade na raznim pozicijama, naglasio je Pejar.

Dodao je kako je ove godine izbor poslova znatno proširen.

Osim onih klasičnih poslova u sezoni – konobar, kuhar, pomoćno osoblje, sobari, radnici na održavanju, ove godine se traže i radnici u marinama, na raftingu i drugo, tako da je dosta široka ponuda poslova i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe, poručio je Pejar, javila je Fena./HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...