MOSTAR

Street Arts Festival: Graffiteri iz regije ovog vikenda crtaju u Mostaru

U sklopu jubilarnog 10. Street Arts Festivala Mostar koji je u tijeku, ovog vikenda se održava graffiti vikend na kojem 10 graffitera iz regije crtaju graffite i time doprinose popularizaciji ove ulične umjetnosti.

Graffiteri iz Hrvatske, Srbije i BiH crtaju na Sjevernom logoru, a manje umjetničke intervencije će se raditi na još nekim lokacijama u gradu.

Ovim događajem želimo uvrstiti i graffiti umjetnost u naš festival, koju smo do sada pomalo zapostavili. Želimo da građanima i građankama Mostara približimo graffiti umjetnost i razbijemo predrasude koje ovaj vid umjetnosti nosi sa sobom, rekli su organizatori.

Početak graffiti vikenda je obilježen hip-hop party-em na Hamam Stage-u u partnerstvu sa Open City Festivalom. Lokalni DJ Mayer i S.One su poznatim hip-hop i RnB hitovima razigrali sve prisutne, a reperi Whoo See su nastavili zabavljati posjetitelje, piše pogled.ba

U subotu, 11. rujna festival se seli u prirodu, te će u Lazy Bar Blagaju u popodnevnim satima početi party na kojoj će brojni DJ iz Hrvatske i BiH puštati glazbu. Graffiti vikend se realizira uz podršku FOD BiH, Američke Ambasade u BiH i HT ERONET.

U nedjelju, 12. rujna će u parku Nobelovaca biti organiziran događaj pod nazivom „Ćejf u prolazu“, ispijanje kavice sa susjedima uz glazbenu podršku Anje i Zlaje, lokalnih glazbenika. Završnica festivala je u ponedjeljak 13. rujna  razgovorom sa lokalnom umjetnicom Majom Rubinić u Centru za kulturu Mostar, sa početkom u 17:00 sati.

Podsjećamo da je u tijeku jubilarni, deseti Street Arts Festival Mostar koji je ove godine doveo umjetnike iz SAD, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji na 12 lokacija u gradu slikaju murale, točnije u ulicama: Šantićeva, Kraljice Katarine, Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava, Vukovarska, Splitska, Maršala Tita, te lokacijama Staklene banke, Parka Nobelovaca i Španjolskog trga./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...