Sve vijesti

POSTIGNUT SPORAZUM

Streaming servisi isplaćivat će bonuse holivudskim glumcima

Streaming servisi isplaćivat će bonuse od otprilike 40 milijuna dolara godišnje kao dio okvirnog sporazuma o radu postignutog između sindikata glumaca SAG-AFTRA i velikih holivudskih studija, objavili su u petak čelnici sindikata nakon što je njihov odbor podržao dogovor.

Predloženi trogodišnji ugovor, koji se po tvrdnjama sindikata procjenjuje na više od milijardu dolara u tri godine, podržalo je 86 posto nacionalnog odbora SAG-AFTRA-e.

Članovi sindikata sada moraju glasati o ratificiranju sporazuma s Netflixom, Waltom Disneyjem, Warner Bros Discoveryjem i drugim članovima Saveza filmskih i televizijskih producenata (AMPTP). Očekuje se da će glasanje završiti početkom prosinca, rekao je glavni pregovarač Duncan Crabtree-Ireland.

Predsjednica SAG-AFTRA-e Fran Drescher rekla je da je sindikat djelomično postigao svoj cilj da streaming servisi dijele više prihoda s glumcima. Iako su tvrtke odbile ranije prijedloge, što uključuje naknadu po pretplatniku, pristale su na nove isplate bonusa.

“Otvorili smo novi tok prihoda”, rekla je Drescher na konferenciji za medije.

Prema uvjetima ugovora, 75 posto od fonda od 40 milijuna dolara ići će glumcima najpopularnijih serija i filmova na streaming servisima. Preostalih 25 posto raspodijelit će se glumcima ostalog sadržaja na streaming platformama. /HINA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KINESKI PREDSJEDNIK

XI: Kina je spremna nastaviti jačati stratešku suradnju s Bjelorusijom

Kina je spremna nastaviti jačati svoju stratešku suradnju s Bjelorusijom, izjavio je predsjednik Xi Jinping nakon današnjeg sastanka s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom. Xi je...