STRAVIČNA NESREĆA KOD OMIŠA: Troje mrtvih, petero ozlijeđenih u sudaru autobusa i Peugeota

U teškoj prometnoj nesreći koja se malo prije 16 sati dogodila na jadranskoj magistrali na ulazu u Krilo Jesenice u sudaru sa Prometovim autobusom na liniji broj 60 za Omiš poginuli su 60-godišnji vozač Peugeota 3008 iz Baške Vode te dvoje njegovih putnika, stariji bračni par iz Njemačke, javlja Index.hr.

Sudar je bio silovit i u njemu je automobil potpuno uništen. Dvoje iz Peugeota bilo je mrtvo na mjestu nesreće, treća je osoba podlegla ozljedama na putu za splitsku bolnicu. U bolnicu je prebačeno još pet osoba iz autobusa te putnica iz vozila koje se kretalo iza Peugeota. Vozač je udario u zaštitnu ogradu kako bi izbjegao olupinu osobnog automobila.

Očevid se odužio duboko u noć

Ovako teška prometna nesreća u kojoj je poginulo troje ljudi ne pamti se već duže na splitskom području. Jadranska magistrala je na ovoj dionici zatvorena, promet se preusmjerava na okolnu cestu preko Žrnovnice i Gata, a očevid se odužio do duboko u noć. Do 22 sata još uvijek nije bio gotov.

“Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8), prekinut je promet između Splita i Omiša, kraj mjesta Krilo Jesenice. Obilazak je cestom: Žrnovnica-Srinjine-Tugare”, izvijestio je popodne HAK.

Direktor Prometa: Nitko ne zna zašto je vozač automobila prešao na suprotnu stranu

Direktor Prometa Željko Krnić potvrdio je da je u nesreći sudjelovao njihov autobus. Za Index.hr je kazao kako je obišao vozača autobusa u bolnici. Vozač je potresen, ali nije teže ozlijeđen, kao ni putnici iz autobusa koji su zatražili liječničku pomoć, nitko neće biti zadržan u bolnici, prenio je Krnić informacije iz KBC-a Split.

“Sudar je bio potpuno neočekivan. Autobus je vozio iz smjera Omiša prema Splitu kada je iz suprotnog smjera na njega naletio Peugeot 3008. Nitko ne zna zašto je prešao na suprotnu stranu ceste. Sve se zbilo u trenutku”, kaže Krnić. Šteta na autobusu je značajna, ali bit će popravljen za koji tjedan.

Očevid na mjestu nesreće vodi zamjenik općinske državne odvjetnice u Splitu. Zasad još nema službenih informacija o uzrocima nesreće. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPLIVAVAJU NOVI DETALJI

Kako je elektromehaničar Mehmedagić uopće upisao fakultet?

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica, kadar vladajuće bošnjačke stranke SDA, dostavio je konačno ovih dana Zajedničkom povjerenstvu za nadzor nad radom...