PONOVNO PROSVJED U BEOGRADU

Stotinjak prosvjednika pokušalo ući u zgradu Parlamenta

U nekoliko gradova Srbije i večeras se održavaju prosvjedi, potaknuti prije tri dana epidemiološkom i političkom situacijom u zemlji.

Ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu nešto poslije 21 sat počeli su incidenti. Nakon što je stotinjak prosvjednika pokušalo ući u parlament, na platou ispred zgrade Skupštine raspoređene su postrojbe žandarmerije i policije. Prosvjednici su ipak razbili prozore na zgradi parlamenta.

Prosvjed je počeo mirno, uz blokadu prometa prema središtu grada, a nekoliko skupina agresivnih prosvjednika, od kojih neki s ‘fantomkama’ na licu, bili su vrlo agresivni i prema izvjestiteljima beogradskih medija i u naguravanju potisnuli novinare sa stubišta ispred Skupštine.

Oporba upozorava na nove nemire u režiji vlasti

Oporbeni Savez za Srbiju (SZS) poručio je da na prosvjedima, koji u Beogradu i više gradova traju već tri dana, može doći do novih nemira u režiji vlasti. Premijerka Ana Brnabić ocijenila je danas da prosvjedi predstavljaju veliki epidemiološki rizik te je pozvala na prekid protuvladinih prosvjeda.

Poslije dvije prosvjedne večeri, tijekom kojih su se demonstranti žestoko sukobljavali s policijom, uz više od stotinjak ozlijeđenih na obje strane, u četvrtak navečer sudionici prosvjeda su sjedenjem na ulicama, pločnicima i trgovima, unatoč provokacijama ekstremnih skupina, izbjegli sukobe s policijom.

– Odgovornost za sve što se događa na ulicama Srbije je na Vučićevom režimu koji upravlja i huliganima i policijom. Dokaz za to je i sinoćno odsustvo uniformirane policije ispred Skupštine Srbije, koje je posljedica procjene da prosvjedi trebaju proći bez policijske brutalnosti dok je Vučić u Parizu, zbog čega je režim izdao nalog svojim huliganima da se odmore jedan dan, istaknuo je u priopćenju oporbeni SZS.

Prema današnjim podacima od 15 sati, u Srbiji je za posljednja 24 sata umrlo 18 oboljelih od Covida-19, a registrirano je 386 novozaraženih, dok je više od 3.800 pacijenata na bolničkom liječenju, a 130 oboljelih je na respiratorima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SOKOLAC

Na Sokocu pronađeno tijelo nestale Nade Dobrilović

Na Sokocu je pronađeno beživotno tijelo žene Nade Dobrilović (1952.), čiji je nestanak prijavljen 2. kolovoz. Tijelo su u mjestu Sokolovići pronašli policijski službenici Policijske...