Stonesi prijete tužbom Trumpu jer koristi njihovu glazbu na predizbornim skupovima

Predsjednik Donald Trump igra se vatrom. Članovi Rolling Stonesa zaprijetili su mu tužbom jer koristi njihovu glazbu na predizbornim skupovima, piše časopis The Rolling Stone.

Posljednji je put koristio njihov hit “You Can’t Always Get What You Want” na skupu održanom proteklog tjedna u Tulsi.

Britanski rokeri žale se da Trump neprestano koristi njihovu glazbu na svojim skupovima još od predsjedničke kampanje 2016., no njihova upozorenja ga dosad nisu spriječila da s time prekine. Štoviše, na inauguraciji održanoj 2017. članovi njegova izbornog stožera puštali su njihov hit “Heart of Stone”.

S obzirom na to da ni nakon četiri godine nisu uspjeli postići što žele, odlučili su pojačati pritisak, prenosi portal Deadline.

Članovi benda, uključujući frontmana Micka Jaggera i gitarista Keitha Richardsa, surađuju s organizacijom za izvođačka prava BMI, koja zastupa više od milijun glazbenih i ostalih izvođača. Sada razmatraju mogućnost podizanja tužbe protiv Trumpa zbog kršenja sporazuma o izvođačkim pravima.

Ovo bi mogao biti posljednji put da Trump u kampanji koristi bilo koju pjesmu koju je napisao dvojac Jagger/Richards. Ako se Donald Trump ne bude pridržavao pravila, suočit će se s tužbom, rekli su članovi benda u subotnjoj izjavi za The Rolling Stone.

Brojni su glazbenici, od obitelji pokojnoga Toma Pettyja preko repera T.I.-ja do Neila Younga, napali aktualnog američkog predsjednika zbog neovlaštenog korištenja njihove glazbe, nastojeći ga spriječiti da nastavi s takvom praksom./HINA/HMS/

Najnovije