Hrvatski Medijski Servis

JANDROKOVIĆ O IZETBEGOVIĆEVOM ZAHTJEVU: Ta nota nema nikakvog smisla

Foto: HINA

– Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a RH Gordan Jandroković izjavio je u subotu kako će se za sastav liste HDZ-a na izborima za Europski parlament tražiti najkvalitetniji ljudi te kako će se pritom voditi računa i o teritorijalnoj zastupljenosti i stručnosti kandidata kao i koliko će dobro braniti interese Republike Hrvatske u Europskom parlamentu.

Jandroković, koji je u Stonu kao glavni tajnik HDZ-a sudjelovao na sjednici županijskog ogranka stranke, istaknuo je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HDZ uvjerljivo najjača stranka jer ima i župana i gradonačelnike i načelnike te će, kao jedna od najjačih HDZ-ovih organizacija, imati svog kandidata na listi.

„Siguran sam da će se ta snaga vidjeti i na EU izborima. Očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a na nacionalnoj razini, a siguran sam da će i ovdašnji HDZ toj pobjedi dati velik doprinos“, istaknuo je Jandroković.

Hrvatima u Crnoj Gori poruke ohrabrenja 

U ponedjeljak i utorak Jandroković će boraviti u Crnoj Gori, gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine, ali i sudjelovati na konferenciji Jadransko-jonske inicijative u Budvi.

„Saslušat ću promišljanja Hrvata u Crnoj Gori o njihovom trenutnom položaju te im poslati snažne poruke ohrabrenja iz Vlade RH. Podupiremo predstavnike hrvatske manjine, osigurali smo i financijska sredstva, a sa zemljama u kojima žive tražimo politička rješenja koja će osigurati zaštitu njihova identiteta i političkog položaja. Na sastanku u Budvi, uz nekoliko bilateralnih sastanaka, očekujem razgovor o suradnji i razmjenu informacija o stanju na tom području. Hrvatska je kao članica EU i NATO-a zemlja lider pa smo zainteresirani za stabilnost i prosperitet tog dijela Europe“, najavio je Jandroković.

Neosnovane i lažne optužbe

Nije htio posebno komentirati najavu prosvjedne note predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića na temu selafija, istaknuvši kako su sve nadležne državne institucije odbacile kao neosnovane i lažne sve optužbe pojedinih dužnosnika iz BiH.

„Prema tome ta nota nema nekog smisla“, zaključio je Jandroković./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte