STOLAC Predstavljanje monografije ‘Razgovor s Radimljom’ 16. srpnja

Povodom Dana općine Stolac, Javna ustanova Radimlja organizira predstavljanje monografije „Razgovor s Radimljom”, autora Miroslava Palamete i Mire Raguža, koje će biti upriličeno u utorak, 16. srpnja, u 20:30 sati na lokalitetu nekropole Radimlja, prenosi Fena.

Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je lokalitet stećaka u Hercegovini i spada u najvrjednije spomenike srednjovjekovnog perioda u BiH. Na nekropoli se nalazi 135 stećaka, od kojih su 63 ukrašena.

Od 2002. godine nekropola je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine uvrštena je i na UNESCO-vu listu zaštićenih spomenika.

Monografija „Razgovor s Radimljom“/„Talking with Radimlja“ je visokokvalitetna dvojezična monografija. Sastoji se od tekstualnog dijela koji podrazumijeva znanstveno utemeljenu, a receptivnu studiju, s preglednim mapama, te kratkim opisom svakog spomenika, kao i fotografijama.

Osim autora, monografiju će predstaviti šef ureda UNESCO-a u Sarajevu Siniša Šešum te ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović.

Voditeljica programa bit će Irena Goluža, a glazbene gošće djevojačka skupina Angelus, najavili su organizatori./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVI PUT OD OSNIVANJA EU

U Mostaru zajednička konferencija dviju euroregija- Jadransko Jonske i Dunavske

U Mostaru će se, po prvi put od osnutka EU, održati zajednička konferencija dvaju foruma iz dvije europske regije, Jadransko Jonske i Dunavske, točnije...