STOLAC: Herceg posjetio Dom za osoba s invaliditetom

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg posjetio je Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.

Tom prigodom Herceg rekao je kako Vlada HNŽ-a dijeli europske vrijednosti te kako je čvrsto opredijeljena da se još snažnije uključi u procese svakog mogućeg oblika potpore jednoj od najranjivijih populacija u našem društvu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

– Svjedoci smo kako se osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu još uvijek susreću s nizom izazova, počevši od onih tehničkih u smislu arhitektonskih barijera, preko informacijsko-komunikacijskih, obrazovnih, socijalno-ekonomskih, poteškoća u zapošljavanju, do onih emocionalnih koje stvara nerazumijevanje pojedinaca u društvenoj zajednici – istaknuo je Herceg.

Dodao je kako će Vlada HNŽ-a, sukladno mjerodavnostima, učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi osobama s invaliditetom bilo omogućeno maksimalno uživanje svih prava koja im pripadaju, kao punopravnim, ali poglavito ranjivim članovima zajednice.

– Uložili smo značajna sredstva u proširenje Doma, u rebalansu ove godine i prijedlogu proračuna za sljedeću godinu planiramo osigurati još 300.000 maraka kako bi Dom mogao primiti nove štićenike te uposliti novih petnaestak djelatnika – dodao je Herceg.

Ravnatelj Doma Nikica Markić zahvalio je Vladi HNŽ-a i županijskom premijeru na kontinuiranoj potpori radu te ustanove koja skrbi za štićenike iz HNŽ-a, ali i šireg područja, stoji u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije