Što se događa s Nikolom Jokićem? “Može biti puno toga”

Nikola Jokić nastavlja s ispodprosječnom sezonom s obzirom na visoke kriterije prošle sezone kada je izabran u najbolju momčad sezone.

Njegov Denver igra dobro, sinoć je ostvario 14. pobjedu u sezoni razbijanjem New York Knicksa (129:92), no Jokić je ponovno odigrao ispod svoje razine.

Ulovio je 10 skokova, podijelio osam asistencija, ali je imao samo šest poena, a šutirao je sedam puta na utakmici i pogodio samo tri. Skokovi i asistencije su ostali na sličnoj razini kao i prošle sezone, ali najveći pad do sada ima u postotku šuta i poenima po utakmici. S 20,1 poena prošle sezone je pao na 15,4 poena, iz igre šutira 45,2%, a tricu očajnih 22,5, što mu je najlošiji postotak u karijeri. U zadnjih pet utakmica samo je jednom išao preko 10 poena.

“Ovisi o obrani, ako je jedan igrač na meni, pokušat ću zabiti, ako me udvoje, dodat ću. Ne pogađam šuteve, lopta neće ući. Možda ne šutiram puno, ali ni ne želim kad lopta ne ulazi”, rekao je Jokić pa je potom upitan je li razlog slabijih partija nastup sa Srbijom na Mundobasketu, a Srbin je na to slegnuo ramenima:

“Može biti puno toga.”, prenosi Index.hr

Unatoč tome, Denver je na jako dobrom omjeru od 14-5 i na drugom je mjestu jake Zapadne konferencije. Ipak, nitko ga ne vidi kao legitimnog kandidata za ulazak u NBA finale, kao recimo L.A. Lakerse.

“Kao prvo, ne pobjeđujemo toliko puno kao oni. Isto se dogodilo prošle sezone, imali smo 9-1 pa smo vezali četiri poraza. Moramo biti konstantni, ne možemo imati jednu jako lošu pa zatim jako dobru utakmicu. Ne smijemo raditi iste greške. Moramo zabijati, to je najvažnije u košarci.”/HMS/

Najnovije