Što nikako ne biste smjeli raditi nakon cijepljenja?

Cijepljenje je prilično rutinski postupak, ali ipak treba biti oprezan.

Nuspojave cijepljenja neće osjetiti svi no to ne znači da nakon cijepljenja ne trebaju biti oprezni. Evo što nikako nebiste trebali činiti nakon cijepljenja protiv Covida-19.

Ne silite se na aktivnosti

Normalno je da se nakon cijepljenja osjećate umorno i kao da nemate energije. Zato je važno da se ne forsirate da nešto radite ili da trenirate, jednostavno se odmorite.

Ne zaboravite masku

Iako ste nakon cijepljenja zaštićeniji od onih koji se nisu cijepili, to ne znači da ne morate paziti i da je sigurno da hodate posvuda bez maske. Nastavite nositi masku i održavati socijalnu distancu, piše N1.

Posebno pazite prvih nekoliko dana

Vašem tijelu treba vremena da stvori antitijela stoga posebno oprezni trebate biti nekoliko dana nakon cijepljenja. Naime, lako se opustiti kada mislimo da smo odmah zaštićeni, ali to jednostavno nije tako.

Pazite na karticu cijepljenja

Ako ste tek primili prvu dozu pazite da do druge ne izgubite karticu cijepljenja na kojoj je upisano kada ste prvu dozu dobili i koje cjepivo je u pitanju. Uz to, i nakon druge doze dobro čuvajte karticu cijepljenja, mogla bi vam zattrebati za putovanja i slično, piše Pinkvilla./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DŽAFEROVIĆ: Harmonika u Predsjedništvu najobičniji je primitivizam

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH da su započeli raspravu o ugovoru između Islamske zajednice u...