Što jedan prosječan migrant nosi u ruksaku kada pokušava ilegalno prijeći granicu?

Unsko-sanska županija poznata je kao prihvatni centar migranata koji iz Bosne i Hercegovine traže put ka zemljama Europske unije. Među njima je i Afganistanac Umer Attal koji već tri godine putuje, a ciljna destinacija mu je Francuska.

Priče o migrantima, njihovim teškim sudbinama i putovanjima koja ponekad sliče na horor filmove svakodnevne su teme medija u cijelom svijetu, piše Klix.ba.

No, ovaj put, iz drugačijeg kuta, kroz objektiv fotoaparata, priču je napravio Armin Durgut zabilježivši ono što prosječan migrant nosi sa sobom kada ide u tzv. game, što je izraz za pokušaj ilegalnog prelaska granice.

Afganistanac Umer Attal kaže da osmi put pokušava preći hrvatsku granicu, da putuje tri godine i da mu je cilj doći u Francusku. On je fotografu u Velikoj Kladuši otvorio ruksak i pokazao ono što nosi kada krene u pokušaj prelaska granice i dodao da oni s više novca obično još dodaju vreću za spavanje i rezervnu odjeću.

U Attalovom ruksaku nalaze se voda, energetska pića, sendviči, kava, čokoladice, keks, kruh, bademi, pistaciji te čiste i suhe čarape./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije