Sve vijesti

HNK Mostar

PREDSJEDNIK NS RS

STEVANDIĆ DEMANTIRAO SCHMIDTA: Nevjerojatna laž, nije bilo postavljenih barikada

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić demantirao je izjave visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da su postavljene barikade uoči njegovog posjeta Banjoj Luci.

“Ovo su nevjerojatne laži. Nikakve barikade nisu pripremane niti postavljene. Uostalom, sloboda kretanja je normalna u RS, za razliku od FBiH, a policija štiti sve građane i strance. Laži su posebno opasne kada su očite, jer su najave novih problema. Samo ako su psihogeno opravdani, onda su manje opasni, ali nisu bezazleni”, rekao je Stevandić, prenosi RTRS.

Schmidt je gostujući u emisiji Pressing N1 televizije koja će biti emitirana večeras rekao da su jučer postavljene barikade kako bi se spriječio njegov dolazak.

“Postavljene su barikade da spriječe moj dolazak. Zašto su neke ulice bile zatvorene? Glazbeni festival je tek u petak. Ili su ga danima pripremali ili su pokušali spriječiti moj dolazak?! Zamislite da je bio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i pred kamerama, da me je netko silom spriječio, da li itko osim u Banja Luci vjeruje da bi se itko u Europi tome radovao, možda bi bili sretni u Moskvi. imao bi situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova bi zemlja bila dalje od Europe. Mudro sam postupio”, rekao je Schmidt./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DOMINISTAR VANJSKIH POSLOVA

BRKIĆ: Zakon o vanjskim pslovima smanjit će samovolju pojedinaca koji zlorabe međunarodne platforme

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić smatra da će predloženi zakon o vanjskim poslovima BiH služiti bh. institucijama i smanjiti samovolju...