Stavros o velikom životnom preokretu: Bio sam pred vratima pakla, okružen drogom i nemoralom

Župnik u Omišlju i dekan omišaljskog dekanata dr. Anton Bozanić predvodio je u srijedu misu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, a na kraju misnog slavlja svoju vjeru svjedočio je poznati domaći pjevač Jasmin Stavros, prenosi Slobodna Dalmacija.

Stavros je između ostalog kazao kako se kao mlada osoba rano počeo baviti glazbom.

To mu je tada bilo jako zabavno, imao je puno novaca, i mogao si je priuštiti mnoge stvari, ali ga je takav život doveo pred vrata pakla. Često je morao zabavljati one koji su ponirali u zlo droge, različitih opijata, nemorala i tako dalje.

– I sam sam griješio – objasnio je Stavros.

Na svome putu jednom je upoznao dvije djevojke, a jedna od njih mu se posebno svidjela, no bila je jako pobožna.

– Htio sam da bude moja. I uspio sam – dodao je Stavros.

– To je danas moja žena Žarka. Ona je i dalje, nakon našeg vjenčanja, prakticirala vjeru, ali to se mene nije ticalo. Ja sam i dalje radio svoj posao na estradi.

No to me nije ispunjalo. A ona, moja Žarka, cijelo je vrijeme bila uz mene i molila za mene, sve dok i sam nisam shvatio koliko je Bog velik. Danas ne mogu živjeti bez Boga. Redovito idem na mise, ispovijedam se, a nedavno sam otkrio i ovo divno Svetište svetog Josipa – ispričao je pjevač te dodao:

– Onu knjižicu, molitvenik ‘Idite k Josipu’, koju sam ovdje dobio, već sam svu istrošio. Svaki dan nešto iz njega pročitam.

Kad imam neki koncert, moji glazbenici to znaju, uvijek se prije koncerta povlačim u tišinu. Tada molim da Bog kroz mene progovara.

Ma, htio bih vam još puno toga kazati, ali premalo je vremena. No zahvaljujući mojoj supruzi Žarki ja sam pronašao Boga i sretan sam čovjek – zaključio je Jasmin Stavros.

Uz omišaljskog dekana koncelebrirali su preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, don Ante Omazić, upravitelj Svetišta u Vrpolju kod Šibenika, vlč. Duje Kurtović, župnik župe svetog Franje Ksaverskog iz karlovačkog naselja Švarča, vlč. Dragutin Goričanec, župnik u Završju, vlč. Ivica Tolla, župnik u Generalskom Stolu i duhovnik na Laudato televiziji, o. Mario Škrtić, provincijal pavlina u Hrvatskoj i mons. Antun Sente, ml., karlovački rektor.

Misno slavlje svojim pjevanjem animirali su članovi župnog zbora svetog Franje Ksaverskog i karlovačkog naselja Švarča čiji su župljani predvodili hodočasnike druge srijede Velike pobožnosti./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...