STATE DEPARTMENT: Palmer i Grenell blisko će surađivati na Zapadnom Balkanu

“Sjedinjene Američke Države vide povjesnu mogućnost da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji njihovih odnosa”, izjavio je za RSE jedan od glasnogovornika State Departmenta.

“Odluka predsjednika o imenovanju predsjedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova”, dodaje se.

Predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je u četvrtak uvečer američkog veleposlanika u Njemačkoj, Richarda Grenella, za predsjedničkog izaslanika u pregovorima Kosova i Srbije.

Američka administracija je u kolovozu također imenovala Matthewa Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan.

State Department je priopćio da će Palmer usko surađivati s Grenellom kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova.

“Specijalni izaslanik Palmer također će nastaviti svoj važan posao u približavanju regije Zapadu, radeći s vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv vanjskih utjecaja, pomažući im da prevladaju probleme koji im smetaju u njihovim europskim i euroatlanskim aspiracijama”, dodaje se u odgovoru State Departmenta./RSE/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODGODA PLAĆANJA

Moratorij na kredite u Federaciji BiH produžen za još dva mjeseca

Agencija za bankarstvo FBiH donijela je odluku kojom je moratorij na kredite produžen za još dva mjeseca.Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio direktor Agencije...