Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

STATE DEPARTMENT: Palmer i Grenell blisko će surađivati na Zapadnom Balkanu

“Sjedinjene Američke Države vide povjesnu mogućnost da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji njihovih odnosa”, izjavio je za RSE jedan od glasnogovornika State Departmenta.

“Odluka predsjednika o imenovanju predsjedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova”, dodaje se.

Predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je u četvrtak uvečer američkog veleposlanika u Njemačkoj, Richarda Grenella, za predsjedničkog izaslanika u pregovorima Kosova i Srbije.

Američka administracija je u kolovozu također imenovala Matthewa Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan.

State Department je priopćio da će Palmer usko surađivati s Grenellom kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova.

“Specijalni izaslanik Palmer također će nastaviti svoj važan posao u približavanju regije Zapadu, radeći s vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv vanjskih utjecaja, pomažući im da prevladaju probleme koji im smetaju u njihovim europskim i euroatlanskim aspiracijama”, dodaje se u odgovoru State Departmenta./RSE/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte