GRADONAČELNIK BANJA LUKE PROTIV ODCEPLJENJA RS

STANIVUKOVIĆ: Greška je lagati narod, BiH je neodvojiva od srpskog naroda

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković boravio je ovih dana na obilježavanju Dana srpskog jedinstva u Beogradu, a nakon središnje svečanosti dao je zanimljive izjave za medije, pogotovo u kontekstu praznika koji se obilježavao.

Stanivuković je tako odstupio od dominantnog narativa koji je bio prisutan na svečanosti na Savskom trgu i koji je dolazio od dužnosnika Srbije i Republike Srpske, rekavši da treba razmišljati “hladnom glavom”.

Na zamolbu novinara da komentira Dodikovo pozivanje na odcjepljenje RS-a od BiH i njeno pripojenje Srbiji, Stanivuković je rekao da su to “obične fraze”. Potom ga je novinarka pitala misli li on da bi se to trebalo dogoditi.

“Ja znam što bih trebao reći da bih dobio aplauz s jedne i gnjusnu kritiku s druge strane. Treba zadržati hladnu glavu i voditi mudru politiku. Mislim da je greška lagati svoj narod. Imamo politiku iz RS-a koja svaki dan govori ‘samo što se nismo odcijepili’ i tako 20 godina i to je samo predizborni trik”, kaže Stanivuković.

Nakon toga je rekao da o odcjepljenju nema govora, jer je BiH i zemlja srpskog naroda koji tu baštini vjekovnu povijest.

“BiH je neodvojiva od srpskog naroda. Odricati se BiH znači odricati se stoljetne povijesti svog naroda. Čudi me da netko tko ima 60 godina kao Dodik to ne zna i da se želi odreći deset stoljeća svoje povijesti. Ja živim u Republici Srpskoj i to je dio Bosne i Hercegovine. Dodiku je odzvonilo i on se koristi jeftinim trikovima. Dobijete kratkotrajni aplauz, ali nema fajde od toga”, zaključio je Stanivuković.

Kazao je da za Srbe nije mudro odricati se BiH i europskih vrijednosti.

“Onda slušate jednog Srbina iz RS-a, koji se predstavlja velikim Srbinom, gospodina Dodika, koji kaže mi smo najbolji, mi smo jedini, sami protiv svih, svijet je protiv nas, zapad nam je neprijatelj. Onda imate glas iz Srbije koji kaže Njemačka je naš prijatelj, hvala im za investicije. To je glas razuma”, zaključioje Stanivuković./HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA VIJEĆA ZA VANJSKU POLITIKU EU

GRLIĆ RADMAN: Zabrinuti smo zbog najnovijeg razvoja događaja u BiH, nema konsenzusa oko Izbornog zakona

U Luksemburgu su se okupili ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije. Teme su mnogobrojne - od Afganistana preko klimatskih promjena do zapadnog Balkana. Ministar...