Stadion na kojem je Hrvatska ostvarila svoju najveću mundijalsku pobjedu postaje

Gotovo pa nevjerojatna vijest stiže nam iz Brazila, točnije iz Manausa, grada u srcu Amazonije u kojem je na netom završenom svjetskom prvenstvu jedan od svoja tri meča odigrala i Hrvatska, protiv Kameruna.
Stadion u Manausu je od trenutka kad je objavljeno da će biti jedan od domaćina Mundijala bio predmet kontroverzi i predmet brojnih rasprava. Užasno teški klimatski uvjeti, velike vrućine i nepodnošljiva vlaga, bili su razlozi zbog kojih su brojne reprezentacije, među ostalima i Italija, Engleska, Portugal, SAD, Honduras i SAD, koje su tamo morale igrati, prosvjedovale kod FIFA-e. Bez uspjeha. No, Mundijal je gotov, a stadion kapaciteta 42 tisuće ljudi u kojeg je ulupano više od 300 milijuna dolara, sad zjapi prazan bez ikakve namjene i uporabe.
Naime, na cijelom tom području Amazone u kojem se nalazi Manaus ne postoji niti jedan klub najvišeg ranga koji bi mogao igrati na tom stadionu i ako bi se i igralo na njemu, prosjek gledatelja ne bi premašivao brojku od 500 gledatelja po utakmici.
Stoga je odlučeno da se ta golema građevina prenamjeni, ni manje ni više nego u zatvor.
”Ja ne vidim bolje mjesto za prihvaćanje zatočenika iz cijele regije Manausa od ovoga stadiona. Trenutno mi vapimo za adekvatnim prostorom na kojem bi mogli izgraditi zatvor, no dok taj problem ne riješimo, ovaj stadion je idealan”, rekao je Sabino Marques, upravitelj ove kaznionice./Index.hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Organizira se off road rally

Off road rally Grand Hercegovina održat će se i ovo godine, objavljeno je na službenim stranicama.Poštovani kolege, prijatelji, natjecatelji i gledatelji, OFF ROAD RALLY...