Srpski glumac priključen na respirator nakon zaraze koronavirusom, bori se za život

Srpski glumac Marko Živić, koji je najpoznatiji po ulogama u filmovima Čitulja za Escobara i Montevideo, Bog te video, priključen je na respirator nakon što mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo zbog zaraze koronavirusom.

Kako pišu srpski mediji, Živiću je krvna slika vrlo loša te ima obostranu upalu pluća, a navodno mu je dodatnu komplikaciju napravila bakterija digestivnog trakta. Prognoze za sad nisu dobre.

“Dobio je pozitivan rezultat na covid i neophodnu terapiju na koju je dobro reagirao pa se činilo da sve ide nabolje. Zbog toga je, na vlastiti zahtjev, otpušten na kućno liječenje, ali kako je koronavirus nepredvidiv, simptomi su preko noći postali gori”, ispričao je izvor za Alo.

Kada je Živić bio ponovno hospitaliziran, u početku je kisik primao preko maske, ali zbog pogoršanja je priključen na respirator.

Podsjetimo, Marko je 2008. godine imao tešku operaciju karcinoma pankreasa i želuca.

“Potpuno slučajno sam to otkrio. Danas imam rez od 15 centimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut jer oni odstranjuju što ne valja, a onda sklapaju što mogu. Moja operacija je trajala sedam i pol sati. Ali sam shvatio da imam dvije opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno, odmah sam se odlučio za ovu prvu”, ispričao je jednom prilikom Živić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA VIJEĆA ZA VANJSKU POLITIKU EU

GRLIĆ RADMAN: Zabrinuti smo zbog najnovijeg razvoja događaja u BiH, nema konsenzusa oko Izbornog zakona

U Luksemburgu su se okupili ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije. Teme su mnogobrojne - od Afganistana preko klimatskih promjena do zapadnog Balkana. Ministar...