ODLUČUJE SE O VITALNOM NACIONALNOM INTERESU

Srpske oporbene stranke najavile bojkot sutrašnje sjednice NSRS

Zastupnici SDS-a, PDP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavljuju mogućnost bojkota sutrašnje posebne sjednice parlamenta na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su štetni po vitalne interese Republike Srpske.

Šef Kluba zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić pozvao je predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića da zastupnicima oporbe “omogući demokratski pristup i odnos u Narodnoj skupštini” ili će oni bojkotirati takve sjednice ili praviti neke druge performanse.

Stanić je, nakon sjednice skupštinskog Kolegija u Banjaluci, rekao novinarima da oporba “neće dozvoliti da netko bude biran, a da nema pravo obraćanja u parlamentu Republike Srpske”.

Zastupnik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je sjednica skupštinskog Kolegija “pokazala da vlast želi da zbrzi ovu priču” i da “onemogući oporbi da kaže svoj stav”, te najavio da će PDP vidjeti hoće li pod ovakvim uvjetima sudjelovati u radu sjednice.

“Apsurdno je da srpski član Predsjedništva BiH predlaže zastupnicima da pod jednom točkom dnevnog reda diskutiraju o otvaranju ruskog konzulata u Banjaluci, o sporazumima o razmjeni tajnih podataka s Turskom, o sporazumu o graničnim prelazima s Hrvatskom, te o sporazumu o digitalizaciji arhivske građe između zemalja bivše Jugoslavije”, smatra Crnadak.

Šef Zastupničkog kluba DNS-a Duško Ivić rekao je da će zastupnici DNS-a razmisliti hoće li sutra sudjelovati u radu posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

“Imam osjećaj da pozicija želi održati sjednicu parlamenta Republike Srpske bez oporbe”, kaže Ivić.

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da sutra bude održana posebna sjednica parlamenta, a predloženim dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su veoma štetni po vitalne interese Republike Srpske, odlučio je danas Kolegij parlamenta.

Sjednica je zakazana na zahtjev srpskog člana Predsjedištva BiH Milorada Dodika.

Na predloženom dnevnom redu je izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključaka i Odluka Predsjedništva BiH, usvojenih na 22. redovitoj sjednici održanoj 18. listopada, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Podsjetimo da bi bio potvrđen veto srpskog člana Predsjedništva BiH za Odluku mora glasovati dvotrećinska većina u Narodnoj skupštini RS./Srna/HMS/

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LIDER SBB-A

RADONČIĆ: Glasanje HDZ-a za nas Bošnjake je nož u leđa, očekujem da povuku svoje glasove

Nakon današnjeg sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj...