Hrvatski Medijski Servis

SREBRENICA: Poznat identitet rudara koje je zatrpao odron

Foto: Anadolija

Slavišu Žugića (42) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, kvalificirane i iskusne rudare, zatrpao je odron u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija “Braćan”, a koja na području općine Srebrenica posluje u okviru sektora “Rudarstvo” kompanije “Boksit” Milići.

To je potvrđeno iz ove kompanije, odakle dodaju da se nesreća dogodila danas oko 10 sati. Sudbina rudara, kako “Nezavisne” neslužbeno saznaju, još nije poznata.

“Veća količina materijala, iz krovnog dijela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara”, naveli su iz kompanije “Boksit” Milići.

Kako dodaju, odmah nakon saznanja, Dragan Simić, direktor Sektora “Rudarstvo”, u 11.18 sati obavijestio je republičke rudarskog i geološkog inspektora, koju su već u popodnevnim satima došli na mjesto događaja.

“U 11.19 sati, Rajko Dukić, predsjednik kompanije ‘Boksit’, obavijestio je zapovjednika Policijske postaje u Milićima, a preko njega i PU Zvornik”, rekli su iz kompanije “Boksit”.

Kako dodaju, ekipa za spašavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.

“Nadležni inspektori izvršili su očevid na licu mjesta, pa je očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga svakako će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće”, napominju iz kompanije “Boksit”. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte