Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

SREBRENICA: Poginuli rudari u nesreći u rudniku ‘Boksit’

U nesreći koja se danas dogodila u jamskom kopu “Braćan” Rudnika “Boksit”, na području Srebrenice, poginula su dva rudara, potvrdio je za N1 glasnogovornik PU Zvornik Miljan Bobara.

Tijela preminulih rudari Slaviša Žugića (44) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika izvučena su iz rudnika.

“Prilikom poduzimanja mjera i radnji na pronalasku zatrpanih rudara, pronađena su dva beživotna tijela koja su izvučena iz rudnika i prevezena u Dom zdravlja Milići radi daljih aktivnosti”, naveli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Nesreća se dogodila u jami rudnika koji je u vlasništvu kompanije “Boksit” Milići ok 11.20 sati.U idućem razdoblju slijedi dalji rad na kompletiranju i dokumentiranju tog događaja. I Žugić i Ostojić su bili kvalifikovani i iskusni rudari. Odmah nakon saznanja o nesreći obaviješteni su Republički rudarski i geološki inspektori, koju su već u popodnevnim satima bili na licu mjesta, kao i policija i hitna pomoć. Ekipa čete za spašavanja, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara. Nadležni Inspektori izvršili su uviđaj na licu mjesta, pa je za očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave a dalja istraga, svakako će pokazati, da li je bilo određenih propusta, koji su doprinijeli da dođe do nesreće. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte