U POLICIJSKOJ AKCIJI U BJELJINI

Uhićena srbijanska starleta Tijana Ajfon zbog organiziranja prostitucije, pronađeni i kokain i oružje

Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao starleta Tijana Ajfon, uhiećena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na žurku u jednoj privatnoj vikendici dovela djevojke zbog prostitucije, gdje je policija pronašla drogu i oružje.

Ona je uhićena u akciji “Kristal” zajedno s još 15 osoba kada je policija u mjestu Suho Polje upala u vikendicu, čiji je vlasnik Milorad Despotović.

Osim Tijane Ajfon, državljanke Srbije, pali su: Milisav Tomić, Aleksandar Gajić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić iz Bijeljine, te Pavle Stević i Srđan Mićić iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, Elvis Hodžić iz Lukavca i Adi Bajgorić, državljanin Slovenije.

Uhićenu grupu terete za organizirani kriminal, šverc droge i oružja, kao i za navođenje na prostituciju.

Kako neslužbeno saznaju Nezavisne novine, starleta je navodno s tri djevojke ilegalno prešla granicu iz Srbije, i to čamcem preko Save, zbog žurke u spomenutoj vikendici. Tu je prema neslužbenim saznanjima trebala biti organizirana prostitucija, a na spomenutoj žurci bilo je droge, alkohola, ali i oružja.

Žurku je prekinula policija koja je upala u vikendicu, te, kako je priopćeno iz Policijske uprave Bijeljina, zatekla 35 kriminogenih osoba od kojih je zaplijenila kokain, oružje i novac.

“Pretresanje je izvršeno s ciljem sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucije, a prilikom pretresanja navedenog objekta u istom je pronađeno 35 kriminogenih osoba, od čega je 26 muških i devet ženskih osoba”, navedeno je u priopćenju.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra te jedan gasni pištolj, tri pancira, kao i više od 20.000 konvertibilnih maraka u raznim valutama.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina i inspektori Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom bijeljinskog Okružnog tužiteljstva.

Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj protiv Tijane Ajfon, Ćuka, Tomića, Vujića i Kakuće zbog sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije Kaznenog zakona BiH.

Pored navedenih kaznenih djela, postoje osnovi sumnje da su navedene osobe počinila i dva kaznena djela iz nadležnosti Kaznenog zakona Republike Srpske, i to neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Oni će biti predani u nadležnost Tužiteljstva BiH.

Za ostale osumnjičene će nakon saslušanja u suradnji s bijeljinskim Tužiteljstvom biti odlučeno tko će biti predan na dalje procesuiranje i za koja krivična djela će odgovarati.

Uhićeni
Tijana Maksimović
Milisav Tomić
Aleksandar Gajić
Radan Dotlić
Siniša Perić
Radoslav Simić
Danijel Perić
Zlatan Ćuk
Vladan Kakuća
Željko Vujić
Pavle Stević
Srđan Mićić
Željko Simić
Savo Simić
Elvis Hodžić
Adi Bajgorić

ODUZETO
14 paketića kokaina
9 komada medicinskih droga
9 pištolja različitog kalibra
1 plinski pištolj
3 pancira
20.000 konvertibilnih maraka u raznim valutama

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TRAGEDIJA KOD MODRIČE

Mladić preminuo nakon uboda stršljena

Dvadesetsedmogodišnji Miroslav Vasić preminuo je od ujeda stršljena na putu od Modriče do Dobojske bolnice.Kako prenose 'Novosti' Miroslava su dovezli u teškom stanju u...