REGIJA

Srbija prestigla Hrvatsku na popularnoj ljestvici, srpski mediji u euforiji: ”Do jučer nezamislivo”

Prije nekoliko dana na popularnoj je stranici Transfermarkt, koja se, opravdano ili ne, uzima kao najrelevantniji izvor tržišnih vrijednosti nogometaša, izašla osvježena ljestvica reprezentacija prema ukupnim vrijednostima.

Na njoj se Hrvatska nalazi na 13. mjestu na svijetu, a preskočila ju je reprezentacija naših istočnih susjeda. U Srbiji vlada velika euforija nakon pobjede u Portugalu i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a neki bivši nogometaši u toj zemlji čak su izašli s tvrdnjama kako mogu postati svjetski prvaci.

Kako su Vatreni mjerilo za nogometni uspjeh u ovom dijelu Europe jer su u 20 godina bili treći i drugi na svjetskim prvenstvima, srpski je tabloid Blic euforično objavio kako je srpska reprezentacija u nečemu bolja od one iz Hrvatske.

”Ovo do jučer nismo mogli ni zamisliti! Srbija je sada ispred Hrvatske, i to zbog fantastičnog uspjeha! Piksijevi “orlovi” po ovom su bolji od viceprvaka svijeta”, stoji u naslovu na spomenutom tabloidu.

Transfermarkt nije računao Kovačića

Ukupna vrijednost srpske reprezentacije okupljene u mjesecu studenom prema Transfermarktu iznosi 342 milijuna eura, dok su Vatreni vrijedni 316 milijuna eura, ali bez Matea Kovačića, koji nije bio u konkurenciji u studenom. Ako tu dodamo 45 milijuna eura, koliko je procijenjen Kova, onda je Hrvatska na 361 milijunu eura, pa pada u vodu teza o tome tko ima veću vrijednost, piše Gol.hr.

Nogometaš Lazija Sergej Milinković-Savić po istoj je procjeni najskuplji igrač Srbije i vrijedi, navodno, 70 milijuna eura, dok je hit-napadač Fiorentine Dušan Vlahović procijenjen na 50 milijuna eura.

Što se Hrvatske tiče, na Transfermarktu je u studenom najviše procijenjen Marcelo Brozović s 40 milijuna eura, a iza njega je Nikola Vlašić s 30 milijuna eura.

Zanimljivo, na ljestvici je ispred Hrvatske i Srbije jedan Senegal./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...