SRBIJA Majka priznala da je bacila bebu u kontejner

G. M. (33) je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu, prenose mediji u Srbiji.

Nakon toga je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužiteljstvu iznijela svoje razloge za takav postupak, a vještačenja koja treba da uslijede pokazati će da li je i koliko bila svjesna svojih postupaka.

Glasnogovornica tužiteljstva Irena Bjeloš precizirala je za “Tanjug” da je tužiteljstvo predložilo da se G. M. odredi pritvor kako ne bi utjecala na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

O prijedlogu bi trebao do kraja dana odlučiti sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

G. M. se na teret stavlja kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju djeteta (član 114. stav 9) za koje je zapriječena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za djelo koje ostane “u pokušaju”, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tijekom istrage koja treba da uslijedi biti će ispitani svjedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje kao i vještačenja koje će utvrditi kada je dijete točno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

Kako se sumnja, G. M. je dijete rodila u stanu bez liječničke pomoći a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedjeljak u plastičnoj vrećici u kontejneru pronašao umirovljenik Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smještena u Dečju kliniku u Tiršovoj./HMS/

Najnovije