NJEMAČKA

Spriječen napad na sinagogu, uhićen 16-godišnji Sirijac

U njemačkom gradu Hagenu, na zapadu zemlje, spriječen je napad na sinagogu tijekom molitve za praznik Jom Kipur, a policija je uhitila nekoliko osoba, javljaju njemački mediji.

Policija je još jučer poslijepodne osigurala prilaz sinagogi u Hagenu zbog, kako je priopćeno, naznaka o opasnosti po jedan židovski objekt. Nakon toga je iz sigurnosnih razloga odgođena molitva povodom židovskog praznika Jom Kipur.

Spiegel Online javlja kako je u Hagenu uhićen 16-godišnji Sirijac zbog osnovane sumnje da je pripremao napad eksplozivom na sinagogu. Prema istim navodima, osumnjičeni je napad najavio preko zatvorene islamističke platforme za komuniciranje na internetu, koju je pratila strana obavještajna služba koja je nakon toga obavijestila njemačke vlasti.

Uhićeni su i članovi obitelji sirijskog tinejdžera
Kako navodi javni servis WDR, tijekom prijepodneva je uhićeno još nekoliko osoba te je pretraženo nekoliko stanova u Hagenu i okolici. Kako navodi dnevnik Bild, uhićeni su članovi obitelji 16-godišnjeg Sirijca.

U međuvremenu je i državno odvjetništvo u Düsseldorfu podiglo optužnicu protiv 16-godišnjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela uperenog protiv državne sigurnosti, odnosno terorističkog napada.

Godine 2019. je, također na Jom Kipur, izvršen napad na sinagogu u Halleu, prilikom kojeg je napadač, pripadnik neonacističke scene, ubio dvoje prolaznika nakon što nije uspio ući u sinagogu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPUNIO OBEĆANJE

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...