BARCELONA

Sport: Bayern bi mogao pokupovati sve od očajne Barce. Newcastle joj je šansa

Bayern bi sljedećeg ljeta mogla bitno drukčije izgledati, piše katalonski list Sport.

Taj medij, koji se uglavnom bavi zbivanjima na Camp Nouu, tvrdi da se Barcelona u ljetnom prijelaznom roku riješila dosta viška igrača, ali da i dalje ima onih kojima nije mjesto u tom klubu, piše Index.hr.

“Otišlo je 12 igrača koji su bili potpuno beskorisni. Otišao je i Leo Messi, ali to je pak posebna priča. No, iako je svlačionica prozračena, u njoj i dalje ima igrača kojih se klub mora riješiti. Tu prvenstveno mislimo na Samuela Umtitija i Philippea Coutinha, koji ničime nisu opravdali golemi novac koji je u njih uložen, a osobito Coutinho. Fijasko s Brazilcem teško je uopće opisati. On je najskuplji igrač u povijesti kluba, a nikad nije pokazao praktički ništa. Sljedećeg ljeta će ga se klub riješiti pod svaku cijenu, a Newcastle je idealna opcija za otpisivanje škarta kojeg ima puno”, piše Sport i nastavlja:

“Newcastleovi novi vlasnici sigurno će htjeti dovesti neko zvučno pojačanje i Barcelona bi bila presretna kad bi se to dogodilo. Prihvatila bi manje-više bilo kakvu ponudu budući da je Brazilcu cijena toliko pala da vjerojatno ne vrijedi više od 30 milijuna eura. S Umtitijem je situacija gotovo identična. Klub ga se želio riješiti ovog ljeta, ali ga je Laporta u zadnji trenutak nagovorio da ostane. Čak je i rekao Koemanu da mu da priliku, ali to se nije dogodilo. Njih dvojica su ekonomske prepreke koje Barca mora riješiti.”

“Bayern bi mogao opustošiti Barcelonu”

Sportov kolumnist Toni Juanmarti je prije dva dana objavio tekst pod naslovom Oprez, Barca! Bayern prati tvoje probleme i uzeo bi ti najbolje igrače.

“Bayern je jako dobro upoznat sa situacijom u Barceloni. Nijemci jako dobro znaju da bi Barcelona mogla očajnički početi prodavati svoje igrače ne bi li popravila financije i, ukaže li se prilika, Bayern će biti spreman. Njemački prvak se ranije raspitivao o Barcinim igračima poput Ter Stegena, De Jonga, Desta, pa čak i Pedrija. Njega je Bayern želio posuditi prošlog ljeta, ali do toga nije došlo. Za sad kontakata nema, ali Bayern se postavio s pristupom ‘Dečki, mi smo tu ako ste zainteresirani'”, piše Juanmarti.

Sport smatra da bi se lako moglo dogoditi da Bayern opustoši Barcinu svlačionicu jer je Julian Nagelsmann trener s kojim žele raditi svi mladi igrači, a Bayern idealna sredina za napredak u velikom klubu koji je posložen do najsitnijih detalja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

“KOMPAS” I “FOKUS”

Vasilj i Gudelj autori dviju novih političkih emisija RTV Herceg Bosne

Rupa nastala nedostatkom kanala u sklopu Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku ogromna je. RTV Herceg Bosna pokušava nadoknaditi taj nedostatak za Hrvate u...