SPORAZUM STUPIO NA SNAGU Makedonija se od danas zove Republika Sjeverna Makedonija

Sporazum Skoplja i Atene o novom imenu Makedonije koja se od sada zove Republika Sjeverna Makedonija, stupio je na snagu nakon objavljivanja ustavnih amandmana, priopćila je makedonska vlada.

“Stekli su se uvjeti da na snagu stupe ustavni amandmani Republike Sjeverne Makedonije (…). Oni stupaju na snagu s današnjim danom, 12. veljače 2019., objavom vladine odluke u Službenom listu”, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Okončan diplomatski spor dug gotovo 30 godina

Skoplje će ovih dana obavijestiti Ujedinjene narode o promjeni imena i ono će se koristiti svuda u svijetu, rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Dvije zemlje su u lipnju potpisale Prespanski ugovor kojim Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija (FYROM) mijenja ime u Republika Sjeverna Makedonija.

Makedonski i grčki parlament su jedan za drugim ratificirali taj ugovor i tako prekinuli diplomatski spor između dviju zemalja dug gotovo 30 godina, utirući put makedonskom članstvu u EU i NATO-u kojemu se Atena dosad protivila./HMS/

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...