ŠPIRIĆ: Vlasti na razini BiH više stalo do europskih novaca nego do migranata

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da vlast na razini BiH u tehničkom mandatu nikada nije imala jasan odnos prema migrantskoj krizi i da joj je više stalo do europskih novaca nego do migranata.

Špirić je ocijenio da vlast na razini BiH u tehničkom mandatu nije u stanju odgovoriti na ključne izazove, a pogotovo na migrantsku krizu, što je pokazala i posljednja posjeta Bruxellesu izaslanstva iz BiH.

“Svaki izazov, a pogotovo migrantska kriza je nadrastao vlast na razini BiH. Ono što je najgore jeste da oni govore da Europska unija nema odgovora na migrantsku krizu kada je riječ o BiH. Istina je da EU čeka odgovore iz BiH, ali vlastima u tehničkom mandatu, koje nikada koje nikada nisu imale jasan odnos prema tom problemu, više je stalo do europskih novaca nego do migranata”, naglasio je Špirić.

Prema njegovim riječima, najveći problem je u tome što će BiH biti određena kao regionalni prihvatilište za migrante.

“To nije dobro ni za BiH, ni za te nesretne ljude koji će se tu naći“, istaknuo je Špirić.

On je dodao da je vlast na razini BiH pokazala punu nespremnost, što tjera lokalne zajednice, kao što su one iz Unsko-sanske županije, da se izravno obraćaju Bruxellesu i EU, a ne institucijama na razini BiH.

“Izgleda da se nemaju kome ni obratiti u Sarajevu. Čudi me da predstavnici EU razgovaraju s predstavnicima vlasti na razini BiH u tehničkom mandatu kada ni u punom kapacitetu nisu uspjeli riješe nijedan problem”, rekao je Špirić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije