Sve vijesti

HNK Mostar

ZAMJENIK PREDSJEDATELJA DOMA NARODA PARLAMENTA BiH

ŠPIRIĆ: Odgovor na unitarnu BiH je mirni razlaz

Nikola Špirić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, gostovao je na televiziji N1 gdje je komentirao aktualni prašinu koje se podigla oko “mirnog razlaza”.

Nikola Šprić tvrdi i to da se svaka izjava Milorada Dodika, šefa njegove stranke, izvrće naopačke. Kazao je kako SDA želi građansku BiH bez entiteta, te da se Dodik “mora da brani od nabijanja uz zid”.

“Ali od Daytona do danas – ja sam govorio da unutarnji dijalog može da izgradi viziju ove zemlje”, rekao je.

Nikola Špirić je u nekoliko navrata rekao da SDA želi građanski koncept BiH, dok SNSD želi dejtonski. Kazao je kako se bošnjačka politička elita trudi da međunarodnoj zajednici pošalje odgovor da BiH mora biti bez entiteta.

“Što je odgovor na unitarnu BiH ili BiH bez entiteta? Odgovor je bolje mirni razlaz. Ono što mene čudi – poklici mi ćemo oružano braniti BiH? Od koga? Od mene, Dragana Čovića? Ja sam za sve mirne varijante, ako ne može funkcionirati zemlja. Mi iz RS smo omogućili evoluciju sistema i Dejtona”, izjasnio je Špirić.

“Žao mi je što pomalo osjećam da svima godi neko ludilo. Pozivam na razgovor”, rekao je Šprić poručivši da će uvijek sjesti sa svima, na svaku temu i da “nije do njega”./HMS/

Najnovije

DOMINISTAR VANJSKIH POSLOVA

BRKIĆ: Zakon o vanjskim pslovima smanjit će samovolju pojedinaca koji zlorabe međunarodne platforme

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić smatra da će predloženi zakon o vanjskim poslovima BiH služiti bh. institucijama i smanjiti samovolju...