Spektakularan doček za Amela Tuku u Kaknju

Spektakularan doček za najboljeg bh. atletičara Amela Tuku upriličen je danas u Kaknju.

Za svog sugrađanina Kakanjci su doček organizirali na platou ispred zgrade Općine.

Veliki broj građana Kaknja, svih uzrasta i generacija, gromoglasno je pozdravio Amela Tuku, uspješnog sportaša koji je odrastao i srednju školu završio u Kaknju i koji je othranjen rudarskim kruhom, kojeg je njegov otac Senad zarađivao u kakanjskom rudniku.

Na dočeku su se okupili Tukini prijatelji, drugovi iz školskih klupa, poznanici, rodbina, članovi kakanjskih sportskih klubova i drugi.

Skupu je prisustvovala i profesorica tjelesnog odgoja Matilda Lapajne, koja je u srednjoj školi prepoznala njegov talent za atletiku.

Tuku je pozdravio i bivši načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra koji mu je pomogao na samom početku nizanja sjajnih sportskih rezultata.

Atmosferu na dočeku do usijanja je doveo poznati komentator Sabahudin Baho Topalbećirović. Pjevalo se u čast Tukinog uspjeha, ponosno mahalo zastavama, skandiralo njegovo ime i prisjećalo na srednjoškolske dane kada je osvojio prvu pobjedu na utrci ulicama Kaknja.

Tuki su na pozornici uručeni prigodni pokloni, slika s motivima proslava sjajnih uspjeha, te ček u iznosu 10.000 KM. Darove je uručio načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NORIJADA U LJUBUŠKOM

Maturanti proslavili zadnji dan nastave

Za maturante Gimnazije Ljubuški i Srednje strukovne škole “Ruđer Bošković” Ljubuški danas je bio posljednji dan nastave, piše Radio Ljubuški.Ova generacija doista će po...