SPEKTAKL U ANAHEIMU Stipe Miočić uzeo gotovo četvrtinu od ukupnog honorara UFC-a

Tri milijuna i 155 tisuća dolara potrošio je UFC na honorare 24 sudionika i sudionice UFC 241 priredbe. Najveći dio tog iznosa, gotovo četvrtina, pripala je Stipi Miočiću, piše Fightsite.

Prije svega vrijedi napomenuti kako objavljeni honorari ne uključuju postotak zarade od prodanih prijenosa, koji se sigurno nalazi u ugovoru Miočića, Cormiera i Natea Diaza, a možda i još kojeg borca s programa u Anaheimu.

Ovdje je riječ o osnovnim honorarima koje su američke sportske organizacije dužne objaviti nakon svake priredbe. Između ostalog, financijska vrijednost svakog ugovora u američkom profesionalnomsportu u većini saveznih država mora biti javno dostupna. Što se tiče spomenute prodaje prijenosa, ona je poslovna tajna i kao takva je zakonski zaštićena.

Njegov honorar iznosi 750.000 dolara, kojem možemo odmah pridodati bonus od 50.000 dolara za izvedbu večeri. Stipe svakako ima jedan od najjačih ugovora u UFC-u i daleko je ono vrijeme kad je sam za sebe govorio kako je potplaćen. UFC-ov prvak teške kategorije zarađuje šampionski kao što zaslužuje.

Honorar Daniela Cormiera iznosi pola milijunadolara, što za poraženog borca uopće nije loše, dok je Nate Diaz uzeo dvostruko manje od njega, što je i dalje treći najveći honorar među svim borcima i borkinjama.

Šest znamenki još su spremili Anthony Pettis, Paulo Costa, Yoel Romero i Derek Brunson, ali i najveći potencijal bantam kategorije Cory Sanghagen, koji si je već osigurao jako dobar ugovor, a najbolji rezultati su tek ispred njega.

Bilo je tu i nekoliko manjih isplata, no i takve su još uvijek veće od gotovo svih honorara u nekim drugim promocija. Uostalom, svatko ima priliku da rezultatima ili nekim drugim načinom porasta popularnosti osigura sebi bolju svotu u budućnosti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PARLAMENT FBiH

Odbijen poziv NSRS-a o određivanju “granične linije”, prijedlog hrvatskih zastupnika bošnjački nisu prihvatili

Završena je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj su usvojeni zaključci, kojima je utvrđeno da ovaj dom ne prihvata poziv...