Spasioci u Baltimoru izvukli dva tijela iz potopljenog kamioneta

Tijela dva čovjeka izvučena su iz crvenog kamioneta, koji je bio potopljen ispod vode gdje se srušio most u Baltimoru, javlja BBC.

Osam građevinskih radnika nalazilo se na mostu kada je na njega udario brod i bacio ih u vodu ispod mosta.

Dvojica radnika spašena su tog dana, ali se potraga za ostalom četvoricom nastavlja – pretpostavlja se da su svi mrtvi.

Spasilačke ekipe rade na rješavanju opasnih materijala, a istražitelji nesreća su na licu mjesta.

Do sada su imenovane četiri od šest žrtava urušavanja mosta.

Na konferenciji za novinare u srijedu, državna policija Marylanda identificirala je Alejandra Hernandeza Fuentesa (35) i Dorliana Roniala Castillo Cabrera (26), dok su dvojicu radnika izvukli ronioci iz kamiona. Fuentes je porijeklom iz Meksika, a Cabrera je iz Guatemale.

Ali ronioci više nisu u mogućnosti sigurno roniti vodama zbog betona i krhotina pronađenih u rijeci, priopćila je policija. Oni sada koriste sonarne skenere i vjeruju da su vozila u kojima se mogu nalaziti druga tijela “ugrađena u nadgradnju i beton” koji su pali s mosta, rekao je dužnosnik.

Imenovane su i dvije druge nestale žrtve, za koje se pretpostavlja da su mrtve: Miguel Luna, porijeklom iz El Salvadora, i Maynor Suazo Sandoval, državljanin Hondurasa.

Ministarstvo vanjskih poslova Meksika ranije je priopćilo da se pretpostavlja da su dva njegova državljanina mrtva – od kojih je jedan sada identificiran kao Fuentes – dok je drugi spašen iz vode.

Jedna osoba koja je bila u bolnici nakon što je izvučena iz vode puštena je, rekli su dužnosnici./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img