Sve vijesti

TKO JE NOVI PREMIJER CRNE GORE?

Spajić studirao u Japanu i Kini, magistrirao u Francuskoj, šokirao izjavom o ženama

Jutros je u Podgorici izabrana nova Vlada Crne Gore, na čijem je čelu Milojko Spajić iz Pokreta Europa sad kojem pripada i crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

Spajić je u obraćanju zastupnicima obećao da će u prvoj godini njegovog mandata prosječna plaća u Crnoj Gori biti 1000 eura, a da će minimalna mirovina već od svibnja iznositi 450 eura.

Milojko Spajić bio je ministar financija u prvoj vladi nastaloj nakon što je u kolovozu 2020. Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića nakon trideset godina prvi put poražena na izborima.

Tijekom jednogodišnjeg mandata, zajedno s tadašnjim ministrom gospodarstva, a sada predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, proveo je program “Europa sad”, kojim su minimalnu plaću u Crnoj Gori povećali s 220 na 450 eura.

Na krilima tog populističkog poteza Spajić i Milatović formirali su političku stranku Pokret Europa sad, koja je u lipnju pobijedila na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Dva mjeseca ranije u travnju, Milatović je porazio Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima.

U životopisu Milojka Spajića navodi se da je 36-godišnjak studij završio u Japanu i Kini te da je magistrirao u Francuskoj. Radio je u Tokiju i Singapuru, u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Sachs, i bio partner fonda Venture Capital u Singapuru.

Snimak jedne Spajićeve izjave iz siječnja prošle godine postao je viralan. Na njemu Spajić, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, objašnjava zašto je njega teško dovesti u bilo kakav nacionalistički kontekst:- Zadnja djevojka mi je bila Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimananka, prije toga Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunista…/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...