A NA HBŽ SIPALI SU "DRVLJE I KAMENJE"

Solak najavio mogućnost zatvaranja županija, gradova ili naselja

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je danas da može doći do zatvaranja županija, gradova ili naselja ako dođe do naglog porasta obojenih od koronavirusa COVID-19 te da će o tome raspravljati u sljedećim danima.

– Postoji mogućnost da se zaustavi kretanje građana između naseljenih cjelina – istaknuo je Solak na press-konferenciji.

Na pitanje novinara koliko je osoba trenutno u karanteni na granici BiH, Solak je kazao da su šatore na granici postavile Oružane snage BiH te da taj dio provodi Vijeće ministara BiH.

Ako netko od bh. državljana umre u inozemstvu, Solak je kazao da intenzivno razgovaraju o mogućnosti ulaska pogrebnih društava iz drugih zemalja u BiH, te da su to nesvakidašnje situacije.

– Danas će ‘doći’ inicijativa o zatvaranju Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, bilo je nekih letova, jer je naš aerodrom u Sarajevu jedini otvoren u regiji, pa postajemo tranzit za Srbiju i Crnu Goru, a cargo letovi će nastaviti letjeti – istaknuo je Solak.

Također je najavio da će u Vladi Federacije BiH dva puta dnevno svaki dan biti organizirane pres-konferencije, ali da nema informaciju kako će to rješavati županijski krizni stožeri.

Na HBŽ sipali “drvlje i kamenje”

Samo jedan dan nakon što je Krizni stožer, odnosno Vlada Hercegbosanske županije, na čelu s Ivanom Jozićem, donijela odluku o zabrani ulaska državljana BiH na teritorij BiH, de facto istu mjeru spominje i načelnik Stožera CZ FBiH, piše HMS.

Podsjećamo, dio vladajućeg bošnjačkog establishmenta o toj mjeri govorio je kao o protuustavnom djelovanju (prvi bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović. Ministar sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić, najavio je podnošenje kaznene prijave protiv Jozića ustvrdivši da je neotuđivo pravo državljana kretati se po cijeloj teritoriji BiH.

I, nakon što su reakcije političkog Sarajeva prestale pristizati, a Vlada HBŽ povukla donesenu mjeru te pozvala institucije BiH da joj pomognu u suzbijanju pandemije koronavirusa, od Solaka, koji je predstavnik iste političke grupacije u koju svrstavamo Džaferovića i Radončića, dolazi najava o istovjetnoj kao u HBŽ./B. G./HMS/

Najnovije

PREDSJEDNIK HSS BiH

KARAMATIĆ ZA BHRT: Mogu oni pričati koliko hoće o stoljetnoj Bosni, ali BiH je nastala u Daytonu

Apeliram na bošnjačke predstavnike ako žele sačuvati državu, da još postoji mogućnost dogovora. Hrvati i Srbi se ne žele pripojiti i ni Srbiji ni...