VEČERAS NA RTV HB

Šolaja za ‘Kompas’: Koliko su ozbiljne najave o odcjepljenu RS i kome su upućene prijetnje ratom?

Kome su reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i Bakir Izetbegović uputili najnovije prijetnje ratom? Na što je mislio Milorad Dodik kada je rekao da se u Bosni i Hercegovini sprema oružana pobuna? Zašto je bivši ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko najavio da je BiH sljedeća žrtva agresije ako Ukrajina ne zaustavi Rusiju?

Kakve su bošnjačke, srpske i hrvatske pozicije u novonastalim međunarodnim okolnostima invazije na Ukrajinu? Koliko su ozbiljne najave o odcjepljenju Republike Srpske? Je li vrijeme za reformu javnog RTV sustava? Te kada će se prestati za zacrnjivanjem izravnih televizijskih prijenosa sportskih natjecanja?

O tim i drugim aktualnim temama za Kompas RTV-a Herceg-Bosne govori profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci dr. sc. Miloš Šolaja, koji je i član Vijeća regulatorne agencije za komunikacije, stručnjak za međunarodne odnose, euroatlantske integracije, sigurnost i medije.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

/HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) danas je izrekao konačnu presudu u trajanju od po 15 godina zatvora bivšim šefovima Službe državne sigurnosti Srbije...