ŠOKANTAN ZAPLET STRAVIČNE NESREĆE Policajci ga pustili pijanog na autocestu, vozio suprotnim smjerom, dvoje poginulo

Stravična prometna nesreća koja se dogodila 1. rujna u kojoj je vozač K. J. krećući se u suprotnom pravcu na autocesti Zenica – Sarajevo kod Kaknja i izazvao udes u kojem su poginuli on i glazbenik Alen Omerbašić dobila je šokantan zaplet.

„Dnevni avaz“ otkriva da su zbog ove nesreće policajci iz Kaknja Amir Grahić i Edin Habibović suspendirani jer su te noći kroz naplatne rampe pustili vozača K. J. koji je bio u pijanom stanju.

Dva života ugašena

Naime, kako se doznaje, sad već suspendirani policajci zaustavili su vozača K. J.. Iako je bio vidno pijan policajci su ga propustili. Međutim, tu nije kraj njihove traljavosti koja je na kraju koštala dva života.

Nakon što su pustili K. J. on je došao do naplatnih kućica na autocesti, međutim, bio je pod tolikim utjecajem alkohola da nije mogao sam uzeti karticu. To su za njega uradili policajci iz Kaknja, Grahić i Habibović! Jedan od njih je, kako se doznaje, prišao rampi, uzeo karticu i dao je K. J. koji je onda nastavio vožnju na autocesti – ali u suprotnom smjeru.

Ova šokantna saznanja za spomenuti list potvrdio je Semir Šut, komesar Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko – Dobojske županije.

– Dva policijska službenika iz Kaknja su suspendirana zbog ozbiljnih sumnji u propuste u rada tijekom noći kada se dogodila prometna nesreća – kazao je Šut.

Kako saznaje „Avaz“, policajci su prethodno, desetak metara od rampe, gdje je inače često pozicionirana patrola i gdje se vrši kontrola vozača i vozila koji ulaze na A1, zaustavili vozača Škode i razgovarali s njim.

– Prosto je nemoguće da nisu primijetili da je mrtav pijan i da ga nisu isključili iz prometa uz obavezno oduzimanje vozila – kaže sugovornik spomenutih novina.

Nisu to uradili. U nastavku noći dogodila se stravična nesreća, oko 3 i 30 sati u mjestu Tičići. Ubrzo su se medijima proširile stravične fotografije posljedica izravnog sudara, Škode i BMW-a. Iz smrskanih vozila izvučena su tijela vozača Škode K. J. Iz Kaknja i mladog harmonikaša Alena Omerbašića koji je upravljao BMW-om.

Ispali motori

Pijani vozač Škode kretao se suprotnom trakom i izravno se sudario s BMW-om. Kakanjac je uzeo tiket za prolazak na naplatnim kućicama u Kaknju, međutim, umjesto da nastavi voziti svojom trakom za Zenicu, prešao je u suprotnu i nastavio voziti.

Vozač Škode iz Kaknja uspio je tako doći do Tičića, ali je u tom trenutku naišao BMW. Od siline udara iz oba automobila ispali su motori. Očevid je pod nadzorom tužitelja trajao više sati.

Pored suspenzije iz službe, županijsko Tužiteljstvo ZDŽ vodi istragu protiv Grahića i Habibovića.

Alen Omerbašić je bio nadaleko poznat muzičar i veseo momak. Svirao je za “Dernek bend”, a kobne noći, vraćali su se iz Zavidovića sa svirke./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

JP AUTOCESTE FBiH O EKSPROPRIJACIJI NA DIONICI MOSTAR JUG -TUNEL KVANJ

Pojedinci, kojima je cilj usporiti izgradnju autoceste kroz Hercegovinu, žele iskoristiti mali broj nezadovoljnih građana

JP Autoceste FBiH demantirale su u ponedjeljak navode pojedinih medija o tome kako su stanovnici naselja preko čijih imanja prolazi trasa buduće autoceste na...