Hrvatski Medijski Servis

ŠOK ZA IVANA LEKU Hrvatski trener belgijskog prvaka priveden zbog upletenosti u namještanje utakmica

Ivan Leko (nph/NordPhoto/PIXSELL)

Bivši hrvatski nogometaš, a sada trener belgijskog prvoligaša Club Brugge Ivan Leko priveden je u Belgiji zbog upletenosti u namještanje utakmica, prenose belgijski mediji.

Prema pisanju belgijskih novina, policija je u srijedu pokrenula racije u nogometnim klubovima, posebice u deset klubova prve lige. Privedeni su na ispitivanje osim Leke i bivši direktor Sportinga iz Charleroia, a sada agent Pro Leaguea Mogi Bayat, bivši trener Andrlechta Herman Van Holsbeeck, kao i suci Sebastien Delferrire i Bart Verstenten.

Sportski medij Sporza objavio je da Leko danas nije vodio trening. Belgijski mediji ne navode je li Leko priveden u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.

Belgijska policija provodi dvostruku istragu o agentima igrača i o namještanju rezultata utakmica iz prošle godine. Tužiteljstvo je otvorilo dosje o pranju novca, a istraga će biti usmjerena prvenstveno na agente igrača Mogija Bayata i Dejana Veljkovića, kao i na klubove s kojima su oni u vezi, pišu L’Eco i Le Soir.

Istraga je pokrenuta krajem 2017. nakon izvješća Jedinice za sportske prijevare. Njom su obuhvaćene sumnjive financijske transakcije unutar prve belgijske lige, a tijekom istrage su se pojavile naznake na namještanje rezultata utakmica iz sezone 2017./2018.

Racije, konkretno njih 44 kako piše list L’Echo su provedene u klubovima Anderlechtu, Club de Bruggesu, Standardu i Antwerpu. Racije su provedene kod vodećih ljudi iz tih klubova, kod agenata igrača, kod sudaca, kod jednog odvjetnika, u računovodstvenom uredu, kod jednog trenera, kod nekoliko novinara i kod još nekolicine mogućih suučesnika.

Osim toga, racije u vezi s ovim slučajem provedene su i u inozemstvu – u Francuskoj, Luksemburgu, na Cipru, u Crnoj Gori, Srbiji i u Makedoniji./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte