Hrvatski Medijski Servis

Šok u Srbiji nakon “petarde”, izbornik poručio “život ide dalje”

Težak poraz Srbije u Ukrajini šokirao je i igrače i javnost u susjednoj državi.

– Ovo je najteži trenutak u karijeri. Od prve minute upali smo u paniku, od početka smo kasnili. Napravili smo sve da oni izgledaju moćnije nego što jesu. Treba nas biti sramota, trebamo analizirati zašto se ovo dogodilo, rekao je napadač Ajaxa Dušan Tadić.

Kapetan Srbije Aleksandar Kolarov također je bio u depresiji: – Poniženi smo, ovo je bila jedna od najgorih utakmica u karijeri, ne znam što uopće reći. Ovo je gore i od onog poraza od Argentine 2006. godine.

– Nije bio problem u formaciji, igramo li s dva ili jednim napadačem, nego smo svi bili totalno nemoćni. Nismo ih mogli stići i emotivno smo se ispraznili, dodao je.

Izbornik Mladen Krstajić rekao je da “preuzima odgovornost”.

– Jednostavno nije funkcioniralo. Žao mi je da smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je postojala, ali naišli smo na boljeg. Preuzimam odgovornost za taktiku i rezultat. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje pripreme za Litvu u ponedjeljak.

– Ukrajina nas je nadvisili taktički i trkom. Cijela ekipa je podbacila, a dva gola u kratkom roku prelomila su utakmicu, dodao je Krstajić.

U ponedjeljak Srbija u Beogradu pred praznim tribinama igra s Litvom i sad sve ovisi o tome koliko se susjedi mogu oporaviti u tako kratkom roku. Ako opet podbace, kompromitirat će svoje izglede za EP./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte